Найгірші та найкращі аеропорти у світі

Щороку, починаючи з 1996-го, веб-портал www.sleepinginairports.net проводить дослідження з приводу того, який з аеропортів пасажири вважають найгіршим і відповідно найкращим.

Головними критеріями є комфорт, зручність, чистота та ставлення до клієнтів.

За підсумками першої половини 2009 року у категорії найгірший аеропорт світу лідирує Паризький аеропорт Шарля де Голя, де, за свідченнями пасажирів, перебуває безліч безпритульних і дуже мало чистих туалетів.

Втім, основною проблемою є байдуже ставлення персоналу, який не переймається проблемами пасажирів, коли ті, приміром, запізнюються на наступний рейс.

Другим у негативному рейтингу виявився московський аеропорт "Шереметьєво", де людям доводиться весь час блукати у завісі з цигаркового диму, співробітники не розмовляють іноземними мовами, а ті з них, які говорять англійською, знають лише лайливі слова - відзначають у своїх відгуках пасажири.

На третьому місці Нью-йоркький аеропорт JFK. Учасники опитування зауважували, що приміщення аеропорту дуже брудне, там дуже людно, а обслуговуючий персонал - нечемним. Відвідувачі http://www.sleepinginairports.net/ навіть вказали, що бачили, як у приміщенні літовища бігав пацюк.

На четвертому місці рейтингу - ще один американський аеропорт. Цього разу - Лос-Анджелеський. Його теж обзивали дуже брудним і таким, у якому персонал може розбудити сплячого мандрівника з зауваженням, "аеропорт закривається".

Один з відвідувачів порталу навіть написав: "Забудьте про Гуантаноамо! Надсилайте в'язнів сюди! (в лос-анджелеський аеропорт)".

На п'ятому місці в анти рейтингу розмістився аеропорт в Делі (Індія), на шостому - чикагський O'Hare. На сьомому місці найгірших - аеропорт в Мумбаї. Далі йдуть аеропорт в Манілі (Філліпіни) та Римський аеропорт.

Замикає десятку найгірших у світі аеропортів лондонський Хітроу

Водночас, за результатами опитування 2008 року, до першої десятки найгірших аеропортів світу потрапляв і київський аеропорт "Бориспіль".

Тоді пасажири зауважували, що більшість оголошень були невірними, міліціонери говорили лише українською і не вірили, що до України можна приїхати із туристичною метою, а співробітники митниці вимагали від подорожуючих хабарі.

Втім, загалом працівники аеропорту були доволі привітними.

Цього року "Бориспіль" у списку найгірших аеропортів не фігурує.

Найкращими в світі визнані аеропорти в Сінгапурі (1 місце), Сеулі (на 2 місці) та аеропорт Schiphol в Амстердамі.

"За 12 років існування сайту сінгапурський аеропорт Changi отримує найвищу нашу нагороду", - зауважують організатори опитування. Крім інтернет-кафе, молитовень, магазинів та місць, де можна гарненько поїсти, у цьому аеропорті є навіть басейн, джакузі, цілодобові послуги СПА та масажу.

Аеропорт є безпечним, чистим, тихим (туди навіть ходили студенти робити уроки).

Трохи гіршими є аеропорт в Осло (4 місце) та у Гонконзі (5 місце).

На шостому місці у рейтингу найкращих аеропортів світу - Дубайське літовище, на сьомому - Франкфуртський міжнародний аеропорт, на восьмому - Мюнхенський.

На дев'ятому місці - аеропорт у канадському Ванкувері. Замикає десятку найкращих аеропорту Денверський аеропорт (США).

За матеріалами "Німецької хвилі" та порталу www.sleepinginairports.net

Реклама:

Головне сьогодні