Міносвіти змінить умови вступу пільговиків

— 1 вересня 2009, 17:46

Про це заявив міністр освіти і науки Іван Вакарчук на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс".

"У наступному році точно будуть якісь зміни не для того, щоб кількість пільговиків зменшити, а для того, щоб упорядкувати роботу прийому до вищих навчальних закладів", - відзначив міністр.

При цьому він підкреслив, що в порівнянні з попередніми роками в поточному році кількість пільговиків-абітурієнтів не збільшилося. Проблема, за словами міністра, полягала в тому, що ці люди подавали заяви на вступ у різні вузи країни.

Також Вакарчук нагадав, що Міністерство освіти надало додаткові місця на бюджетне навчання в тому випадку, якщо це було необхідно (якщо ці місця були зайняті пільговиками).

[L]Говорячи про те, як можна вирішити проблему, що виникла в зв'язку з зарахуванням пільговиків на бюджетне навчання у вузи, Вакарчук запропонував, щоб пільговики заздалегідь подавали оригінали заяв саме в той вуз, куди вони мають намір вступити.

Якщо пільговиків занадто багато, то, на думку Вакарчука, доцільно проводити квотування, тобто конкурс між самими пільговиками.

У цілому говорячи про систему прийому до вузів за результатами зовнішнього незалежного тестування, Вакарчук підкреслив, що й у наступному році буде аналогічна система, оскільки вона зарекомендувала себе дуже добре, незважаючи на деякі нюанси.

Говорячи про конкретні проблеми зовнішнього тестування, Вакарчук зазначив, що такі моменти стосуються змісту тестів.

"Ми переконали суспільство, що незалежне тестування виграло довіру суспільства і це вже механіка як дотягти в тім або іншому напрямку", - резюмував міністр.

Реклама:

Головне сьогодні