Починається паломництво хасидів в Україну

— 4 вересня 2009, 16:51

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба прикордонної служби України.

Щоосені тисячі паломників їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера, цадика Нахмана, відсвяткувати Рош-га-Шан - іудейський новий рік. За повір'ям, цадик Нахман обіцяв благословення всім своїм послідовникам (хасидам), які в це свято прийдуть молитися на його могилу.

Загалом у період до 19 вересня Державна прикордонна служба України прогнозує прибуття в нашу державу понад 25 тисяч паломників-хасидів.

Очікується, що більшість їх прибуватиме організованими групами через аеропорт "Бориспіль", а також через аеропорти Одеси, Дніпропетровська, Львова, Вінниці, залізничні та автомобільні пункти пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Молдовою.

Державна прикордонна служба України разом з іншими правоохоронними органами та взаємодійними структурами вжила ряд заходів задля забезпечення ефективного пропуску паломників та правопорядку під час їх оформлення та перебування в пунктах пропуску.

Зокрема, в пунктах пропуску визначені окремі смуги руху та місця для проведення прикордонно-митного контролю, збільшена кількість контролерського складу, забезпечені додаткові санітарно-гігієнічні умови, передбачене розгортання польових тимчасових терміналів у пунктах пропуску для авіаційного сполучення тощо.

Крім цього, прикордонники будуть проводити перевірку документів паломників - пасажирів чартерних рейсів "Бен-Гуріон - Бориспіль" на літаках української реєстрації під час перельоту.

Реклама:

Головне сьогодні