Тест

Діти у Джанкої отруїлися кефіром

На прес-конференції у Джанкої перший заступник головного санітарного лікар Людмила Мухарська повідомила, що кефір був єдиним продуктом, який перед вживанням дітьми не проходив термічну обробку.

В зв`язку з цим підозри медиків із самого початку лягли саме на нього, додала вона.

"Тепер ми точно знаємо, що кефір був інфікований збудником дизентерії того ж самого виду, який було виділено від хворих (дітей)", - підкреслила Мухарська.

За її даними, Генічеський молокозавод було закрито в ніч із 3 на 4 вересня - тобто, після початку надходження дітей до лікарень Джанкоя.

Наразі на заводі працюють фахівці, які з`ясовують, яким чином збудник інфекції міг потрапити в продукт.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров`я Володимир Юрченко, цей завод працює близько десяти років, а продукцію в дитсадки Джанкоя він постачає, оскільки виграв тендер.

Мухарська зазначила, що кефір із молокозаводу надходив не лише в Джанкой, але й в інші міста Криму та Херсонської області. Разом із тим, сказала вона, партії були невеликими, в даний час у інших регіонах спалахів захворювань не зафіксовано.

Фахівці також повідомили, що Генічеський молокозавод - це невелике підприємство.

За даними на сьогоднішній день, у лікарні Джанкоя на лікуванні перебувають 138 дітей, ще 54 дитини виписано. Таким чином, загалом до лікарні потрапили 192 дитини.

У неділю після обіду планується виписати ще близько 60 дітей. Виписані діти продовжуватимуть лікування вдома під спостереженням лікарів.

УНІАН