Тест

Британки досі користуються "народними" методами контрацепції

Кожна п'ята жителька Британії вірить: щоб вберегтися від небажаної вагітності варто лише випити трохи кока-коли і закусити чіпсами, повідомляє ВВС з посиланням на дослідний центр Opinion Health.

Соціологи опитали тисячу британок у віці від 18 до 50 років. Кожна п'ята респондента зізналася, що чула про використання хліба, пакувальної плівки і навіть курячої шкірки як альтернативі презервативу.

Інші учасниці опитування розповіли про своєрідні "оральні контрацептиви": кебабі, кока-колі і чіпсах.

Кожна десята респондента впевнена у тому, що має пройти декілька років після прийому протизаплідних пігулок, перш ніж вона знову зможе завагітніти. Багато хто з британок зізналися, що думали, що ці пігулки захищають їх від ВІЧ.

"Якщо взяти до уваги, що у Британії до сих пір найвищий рівень небажаної вагітності в Європі, то мене (результати опитування) не дивують", - сказала лікар Анна Еванс з Брістольського центру сексуального здоров'я.

Вона зазначила, що відповіді респондентом показують, що в Об'єднаному Королівстві ще й досі існує багато небезпечних міфів про методи контрацепції.

Зокрема, міфи про "народні" протизаплідні засоби століттями передаються з покоління у покоління.

Так, у стародавні часи вважалося, що захистити від небажаної вагітності може вживання меду, екскрементів крокодила чи спиртові настоянки зі зварених яєчок бобра до початку заняття сексом, або ж використання морських кубок і воску одразу після любовних утіх.