Найактивніше легалізуються в Італії саме українки

— 1 жовтня 2009, 10:56

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

У четвер закінчився термін подачі документів на легалізацію хатніх робітників в Італії. Станом на середу до міністерства внутрішніх справ Італії надійшло трохи менше 300 тисяч запитів. Найбільше заяв подали у провінції Мілана, Рима та Неаполя. Утім, загалом нинішня цифра є майже удвічі меншою, ніж розраховував уряд.

Відповідно, набагато меншими є і надходження від внесків за легалізацію, що становив 500 євро за кожного працівника. Але уряд говорить про "хороші результати".

"Звичайно, ми очікували більше звернень, хоча й 300 тисяч є непогагою цифрою. Зрозуміло, що чим більше легалізуються працівників, тим нормальнішою є країна", - коментує директор департаменту громадянських свобод та імміграції МВС Маріо Морконе.

Водночас профспілки та Асоціація захисту прав споживачів Adoc є незадоволеними результатами легалізації. Причинами її низької популярності вони називають занадто великий внесок, що до того ж не повертається у разі відмови, а також слабку поінформованість людей.

Крім того, великим недоліком нинішньої легалізації є те, що під ці умови не підпадають ті працівники, у яких робочі години розподілені між кількома роботодавцями. З точки ж зору роботодавця, легалізація накладає на нього низку економічних зобов'язань.

Крім того, згідно з чинним законодавством, той, хто наймає нелегала, може бути звинувачений у сприянні нелегальній міграції та ув'язнений на термін до 6 місяців або оштрафований на суму до 40 тисяч євро.

Реклама:

Головне сьогодні