Порносайти можуть отримати власний домен - .xxx

— 1 жовтня 2009, 10:29

Американська організація Icann, яка замається регулюванням системи найменування інтернет-сайтів, має намір провести внутрішнє голосування про створення зони .ххх для порносайтів, повідомляє ВВС.

Але введення нового домену не має на меті обов'язковий перехід всіх сайтів для дорослих на нове ім'я.

Прихильники посилення безпеки в інтернеті підтримують плани на окремий домен для порносайтів, оскільки це полегшить пошук і блокування порнографії в мережі.

"У довгостроковій перспективі, думаю, всі відповідальні компанії, які спеціалізуються на порнографії, переведуть свої сайти в зону .ххх", - сказав консультант британського уряду з питань інтернет-безпеки Джон Карр.

Однак критики ідеї з доменом .ххх вважають, що його поява лише створить плутанину. Адже деякі порносайти все одно залишать свої старі імена.

До того ж, скоріш за все, поява нової доменної зони призведе до повальної реєстрації назва сайті із закінченням .ххх з метою подальшої перепродажі.

До речі, й власники порносайтів без ентузіазму ставляться до можливого нововведення.

"Дещо дивна пропозиція. Деякі учасники бізнесу вважають, що це спроба ввести цензуру в цій галузі", - пояснив голова одного з найбільших сайтів для дорослих у Великобританії Джеррі Барнетт.

"Загнати порнографію у підпілля раніше вже намагалися, щоправда, без успіху", - додав він.

У 2005-му році відбулося перше голосування з приводу введення доменного ім'я .ххх. Тоді ідея була ухвалена, але так і не втілилась у життя.

Тож у 2006-му році рішення було скасоване. А через рік знову повернулися до цього питання. Щоправда, більшість не підтримала ідею й рішення було негативним.

На думку організації Icann, наразі з можливих 4 мільярдів адрес для сайтів вільними залишились менше 17%. Експерти прогнозують, що існуючі домени закінчаться вже до 2013 року.

Тож члени організації пропонують ввести нові імена. Зокрема, у випадку позитивного голосування, окрім домену .ххх, можуть з'явитися й такі: .bank, .sport і .film.

Реклама:

Головне сьогодні