З початку року шестеро осіб намагались отримати фальшиві дипломи – МВС

— 19 жовтня 2009, 18:35

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Наразі закінчено розслідування кримінальних справ за 380 злочинами, установлена сума збитків від яких становить понад 6,1 мільйона гривень. Із цих грошей забезпечено відшкодування шляхом накладення арешту на майно та вилучення грошей і цінностей на загальну суму 8,7 мільйона гривень.

Правоохоронці викрили 44 осіб у вчиненні 170 фактів хабарництва. Серед викритих хабарників - 15 керівників навчальних закладів та їх заступників, 23 - інші службовці (керівники кафедр, викладачі, методисти), два студенти (за дачу хабара) та чотири фізичні особи (за підбурювання до дачі хабара).

Як повідомляє прес-служба МВС, найчастіше вимагаються та отримують хабарі під час проведення екзаменаційних сесій.

З початку року правоохоронці задокументували також шість фактів видачі документів про проходження навчання та здобуття освіти.

Крім того, задокументовано 108 злочинів у сфері цільового використання бюджетних коштів, що виділяються на функціонування установ та закладів системи освіти, а також протиправного розпорядження їх майном.

Об'єктом посягань стали бюджетні кошти на загальну суму понад 7,8 мільйона гривень. Аналіз кримінальних справ свідчить про те, що в переважній більшості зловживання з бюджетними коштами відбуваються при фінансуванні поточних та капітальних ремонтів приміщень об'єктів освіти, придбанні товарно-матеріальних цінностей.

Таких зловживань, що виявилися у будівництві та ремонті середніх учбових закладів, "набралося" більш як на 40 кримінальних справ.

Також мають місце факти порушення фінансово-бухгалтерськими працівниками установлених нормативів щодо нарахування соціальних виплат. Наразі зафіксовано 24 такі факти.

Реклама:

Головне сьогодні