Російський науковець вимагає заборонити "Старий Завіт"

— 2 жовтня 2009, 16:18

Кандидат технічних наук та дослідник російської історії Анатолій Долженко вимагає у прокуратури міста Ставрополя вилучити "Старий Завіт" з обігу, а тих, хто його розповсюджує - притягнути до кримінальної відповідальності, повідомляє "Комсомольская правда. Ставрополь".

На думку Долженка, "Старий Завіт" "містить прямі заклики до вбивства, у тому числі жінок, дітей та старих, а також закликає до насилля, знищення чужих культурних і релігійних цінностей", повідомляє "Интерфакс".

Зокрема, в цитатах зі священного писання чоловік вбачає "відверте приниження національної гідності інших народів" і "пропаганду расової та релігійної переваги іудеїв".

"Таким чином, "Старий Завіт" є екстремістською книгою", - резюмував Долженко у своїй заяві. При цьому жодних претензій до "Нового Завіту" у чоловіка немає.

Росіянин подав до прокуратури Ленінського району Ставрополя заяву на 11 аркушах. Науковець заручився підтримкою третейського судді та методолога з боротьби з організованою злочинністю та корупцією Євгена Труфанова.

Науковець заявив, що у випадку відмови розглянути його заяву правоохоронними органами, він планує звернутися до європейського суду з прав людини у Страсбурзі.

Наразі Управління внутрішніх справ Ставрополя проводить перевірку стосовно заяви Долженка.

В рамках цього правоохоронці опитають заявника, а також представників духовенства.

Цитати з "Старого Завіту", які обурили Анатолія Долженка:

"... не віддавайте дочок ваших в заміжжя за синів їх, і їх дочок не беріть за синів ваших, і не шукайте миру з ними у всі часи ...";

"І так убийте всіх дітей чоловічої статі, і всіх жінок, що пізнали чоловіка на чоловічому ложі, убийте; а всіх дітей жіночої статі, які не пізнали чоловічого ложа, залиште в живих для себе";

"А в містах цих народів, яких Господь Бог твій дає тобі у володіння, не залишай в живих жодної душі, але зрадь їх закляттю: Хеттєїв і Аморрєїв, і Хананєїв, і Ферезєїв, і Евсєїв, і Ієвусєїв, і Гергесєїв, як повелів тобі Господь Бог твій".

Реклама:

Головне сьогодні