З'явилася комп'ютерна програма з ефектом допінгу

— 23 жовтня 2009, 16:32

Перед змаганнями програма вираховує, якого оптимального результату при ідеальному навантаженні може досягти спортсмен, а під час змагань допомагає спортсмену дотримуватися саме такого ідеального навантаження, повідомляє Німецька хвиля.

Програма, яка вже незабаром може сприяти революційним змінам у спорті, називається Perpot. Розробив її професор Юрген Перль з Університету в німецькому місті Майнц,

"Якщо під час бігу пульс прискорюється або сповільнюється, тоді ви отримуєте сигнал, що навантаження вийшло за оптимальні рамки. В такому разі треба або пришвидшити, або сповільнити біг", - пояснив принцип роботи програми докторант Штефан Ендлер, який вже випробував цю систему на собі

Ендлер поставив собі за мету пробігти мюнхенський марафон за дві години 57 секунд. І програма так розрахувала його навантаження, що на фініші відхилення склало лише шість секунд.

До речі, Perpot розрахований не тільки на бігунів. Розробники стверджують, що за допомогою цієї програми можна абсолютно легально покращити свої результати й в інших видах спорту.

Так, професор Перль опікується одним велосипедистом. Під час 24-годинної гонки на спортивній трасі Нюрбурґрінґ у Німеччині цей велосипедист абсолютно вклався у вирахуваний графік.

Тепер спортсмен сподівається за допомогою комп'ютерної програми подолати одну з найсуворіших велосипедних гонок світу - Race Across America.

Наразі зараз ведеться підготовка до комерційного розповсюдження програми.

"А саме, ми працюємо над можливістю зробити доступною програму через інтернет. Тоді її можна буде завантажити, скажімо, на власний мобільний носій інформації", - поділився своїми планами професор Перль.

Розробники розраховують розпочати продаж свого дітища вже через півроку. Скільки коштуватиме Preport, ще не відомо.

Юрґен Перль переконаний, що його винахід прийдеться до смаку не лише спортсменам-екстремалам.

"Звичайно програма підходить і для звичайнісіньких спортсменів-любителів, наприклад, для тих, хто полюбляє пробігти кілька кілометрів у вільний від роботи час", - зазначив науковець.

Реклама:

Головне сьогодні