Кожну третю дівчинку у нерозвинутих країнах видають заміж дитиною - ЮНІСЕФ

— 7 жовтня 2009, 14:26

Про це свідчить остання доповідь ЮНІСЕФ, оприлюднена у вівторок, повідомляє "Німецька хвиля".

Уперше дитячий фонд ООН оприлюднив всеохоплюючі дані стосовно порушень прав дитини в усьому світі. Сумний висновок експертів: і досі щодня в багатьох країнах діти мусять боротися за виживання.

Найгірша ситуація у сфері освіти: близько 150 мільйонів дітей, котрим менше 15 років, або взагалі не ходять до школи, або відвідують її дуже рідко, оскільки замість цього змушені працювати.

[L]Більше того, експерти застерігають, що мільйони дітей не реєструють після народження, що полегшує можливості зловмисників безкарно використовувати їх як товар.

Понад 18 мільйонів неповнолітніх ростуть у родинах, які стали біженцями, оскільки були змушені залишити свою батьківщину через війни або природні лиха.

ЮНІСЕФ звертає увагу й на те, що кожну третю дівчинку в країнах, що розвиваються, нині примусово видають заміж ще в дитинстві. Щонайменше в 29 країнах світу до маленьких дівчаток застосовується процедура обрізання, що часто має фатальні наслідки.

Дитячий фонд ООН закликає поліпшити ситуацію в сфері захисту прав дітей. Зокрема, потрібно покращити механізми захисту дітей і запобігання зловживанням, а також посилити співпрацю між урядами, міжнародними організаціями та громадськістю.

Реклама:

Головне сьогодні