Німецькі мільйонери збідніли на 39 мільярдів євро

— 8 жовтня 2009, 11:45

У ФРН тепер 99 мільярдерів, а не 122, як минулого року, повідомляє "Німецька хвиля".

Принаймні скільки мільярдерів виявило видання "Manager Magazin", оприлюднивши перелік 300 найбагатших німців.

Володарями найбільших статків у Німеччині залишаються брати Карл і Тео Альбрехти, засновники найуспішнішої мережі супермаркетів-дискаунтерів Aldi.

Марія-Елізабет Шеффлер втратила 92% своїх багатств, опустившись з 15 місця на 260-те в рейтингу німецьких багатіїв. Усі фото "Німецької хвилі"

Криза навіть допомогла їм збільшити свої прибутки, адже в скрутні часи люди охочіше купують продукти там, де можна купити дешевше.

На користь цієї тези свідчить і те, що конкурент братів - Дітер Шварц - власник мережі супермаркетів Lidl опинився на третьому місці найбагатших.

Натомість власники дорогих брендів зазнали втрат.

Серед тих німецьких підприємців, по кому криза вдарила найболючіше, опинилася родина Порше, чиї статки зменшилися майже на 11 мільярдів внаслідок невдалої спроби поглинання концерну Volkswagen та зменшення попиту на дорогі спортивні автомобілі.

Марія-Елізабет Шеффлер після придбання контрольного пакету акцій компанії Continental, що виготовляє автомобільні покришки, втратила 92% своїх багатств, опустившись з 15 місця на 260-те в рейтингу німецьких багатіїв.

А спадкоємиця компанії Quelle Маделяйн Шікеданц взагалі вилетіла зі списку.

Загалом статки ста найбагатших німців за рік зменшилися на дванадцять відсотків, скоротившись з 325 до 286 мільярдів євро.

Нагадаємо, за версією Forbes, за останні 12 місяців десять найбагатших людей США втратили загалом 39,2 млрд доларів. А колективне багатство ТОП 400 видання зменшилось (з 1,57 до 1,27 трильйона доларів). З 400 багатіїв побіднішало 315.

Реклама:

Головне сьогодні