Міністр просить медиків уважно захищатися

— 1 листопада 2009, 17:16

Про це заявив міністр охорони здоров'я Василь Князевич під час засідання Оперативного штабу з питань протидії вірусу грипу A/H1N1 Каліфорнія, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Кожен медик, особливо ті, хто заходить в палату, в реанімацію до тяжкохворого мають особливо уважно поставитись до власного захисту, а держава повинна в повному обсязі забезпечити медпрацівників всіма необхідними для цього засобами", - наголосив міністр.

Крім того, він зазначив, що переглянуто перелік та розподіл медикаментів, обладнання, тест-систем, деззасобів по регіонах і щодня тривають їх поставки, згідно з заявками, поданими областями.

На засіданні штабу було ухвалено рішення про створення мобільних бригад з фахівців Міністерства, АМУ, вищих медичних навчальних закладів, які за необхідності будуть оперативно виїжджати на місця для надання консультативної допомоги та оперативного реагування на ситуацію.

Крім того, на засіданні штабу було ухвалено рішення звернутися з проханням до СБУ, Генпрокуратури, інших контролюючих органів щодо введення їх представників до складу оперативного штабу МОЗ.

Таке звернення ухвалено у зв'язку з тим, що МОЗ займається розподілом додаткових фінансових коштів на забезпечення медичної галузі обладнанням та медпрепаратами.

"Це убезпечить розповсюдження чуток про неефективне чи недобросовісне використання державних коштів на подолання епідемії грипу A/H1N1", - зазначила прес-служба.

Також у повідомленні зазначається, що "станом на 1 листопада урядом розв'язано питання про забезпечення карет швидкої допомоги в регіонах пальним, адже служба нині працює в посиленому режимі".

Міністр звернувся до науковців з проханням надати прогнозні показники подальшого розповсюдження захворювання, керуючись оперативною інформацією.

Князевич вкотре звернувся з проханням не панікувати, утриматись від необґрунтованого скуповування ліків, не займатися самолікуванням, дотримуватись рекомендацій лікарів.

Реклама:

Головне сьогодні