В інтернеті продають фальшиві ліки від грипу

— 12 листопада 2009, 17:45

Про це свідчать результати перевірки підпільного складу медичних препаратів, виявленого на Донеччині податковою міліцією, повідомляє "Німецька хвиля".

Ліки з цієї підпільної бази реалізовувались, зокрема через мережу інтернет -магазинів. Ціни в 5 разів були вище дозволених. І ліки за своїми фармакологічними характеристиками не відповідають своєму призначенню.

Однак коли хворі люди постраждають, придбавши підробку через інтернет, їхні права практично неможливо захистити. Бо відповідальність за електронні договори не регулюється законодавством, каже в інтерв'ю "Німецькій хвилі" юрист, викладач Донецького юридичного інституту Наталія Аляб'єва.

"Медикаменти, які придбали через інтернет-магазини, можуть виявитися підробкою, але права споживачів у даному випадку законодавство на сьогоднішній день в Україні не захищає", - пояснює Аляб'єва.

За словами юриста, інтернет-шахрайство - це відносно новий вид ошуканства українців, так само як і продаж ліків через інтернет. В першу чергу жертвами махінаторів стають молоді батьки, які, щоб зекономити час, купують ліки таким чином для дітей. Зазвичай, якщо йдеться не про ажіотажну ситуацію, медикаменти через інтернет-мережу коштують дешевше, ніж в аптеках. Але дуже складно сказати, чи перевіряється цей товар, і як само, каже юрист.

Більш того, у випадку, якщо він неякісний, або прострочений, важко знайти відповідача . Навіть, якщо технічна помилка, і ви отримали не ті ліки, які були вами замовлені, ви не зможете їх повернути, стверджує правознавець.

Реклама:

Головне сьогодні