Forbes: Одне з найунікальніших туристичних місць – в Україні. Фото

Все більше клієнтів туристичних агентств просять підшукати їм якийсь екзотичний тур. Для таких шанувальників незвичного відпочинку впливове американське видання склало рейтинг найунікальніших місць для подорожей.

Щоб скласти такий список, Forbes опитав провідних турагентів і попросив рекомендувати напрямки залежно від особистих вражень від поїздок.

"Одне особливо унікальне місце для мандрівників - тури на сумнозвісну Чорнобильську АЕС. Після аварії у 1986 році на територію АЕС вже пускають. Турагенства переконують, що короткострокове перебування у Прип'яті не зашкодить здоров'ю. Втім, перед поїздкою потрібно пройти низку процедур. За 170 доларів іноземцям розкажуть історію аварії та урок із екології", - пише Forbes.

Як вже писала "Українська правда. Життя", організатори поїздок у зону відчуження не перестають повторювати: такі екскурсії безпечні для здоров'я та законодавчо врегульовані.

[L]"Возять людей у Чорнобиль дуже давно", - розповідав нам Антон Юхименко з pripyat.com.

"Ми включаємо людям дозиметр. І він працюватиме з нами весь день. Ввечері, коли ми їхатимемо, дозиметр покаже нам ту дозу радіації, яку ми отримали. Доза накопичена дорівнює 200-300 мікроренген. Це та ж доза, яку ви отримаєте під час перельоту в Америку. Можете заради експерименту таке зробити. Радіація від сонця на більшій висоті - більша. Відповідно, ви отримаєте сонячну радіацію", - пояснює організатор поїздок.

Утім, якщо аргументи організаторів таких подорожей усе ж лякають, то Forbes пропонує й інші, екологічні напрямки екзотичного туризму у місця, віддалені від цивілізації.

"Соціальні медіа, Facebook, мобільні телефони - все це означає, що ви постійно на зв'язку. І люди хочуть вибратись кудись у віддалене місце", - каже Брюс Пун Тіп, засновник канадської туркомпанії Gap Adventures.

За його словами, Антарктика і Галапагоські острови є двома напрямками його компанії, які стають все популярнішими.

За версією Forbes, найбільш унікальними туристичними напрямками є такі:

Монастир Такстанг у королівстві Бутан

Бутан є єдиним місцем у світі, де вимірюється Валове національне щастя. Назва монастиря Такстанг перекладається як "лігво тигра". Він знаходиться на скелі над долиною Паро. Щоб потрапити у монастир, відвідувачам доведеться дертися вгору пішки або ж їхати на мулі.

Домівки Догонів у Малі

Дивні домівки догонів. Фото upyernoz
Селища етноса догони, що живе у Малі у західній Африці, мають дуже незвичну архітектуру. У будинках із солом'яними дахами ці люди зберігають їжу, одяг, прикраси та гроші.

Льодовики Антарктиди

За даними G.A.P. Adventures, саме це - один із найунікальніших туристичних напрямків у світі. При цьому в Антарктиду хочуть їхати все більше людей.

Льодовики Антарктиди. Фото Devil.Bunny
Найхолоднішого місця на Землі також найменше торкнулась рука людини. Дивовижні білосніжні пейзажі у поєднанні з чудовою дикою природою забезпечать незабутню подорож.

Бегемоти, що плавають в Океані (Габон)

На узбережжі західної Африки є єдине місце у світі, де є бегемоти-"серфери". У Габоні також багато тропічних лісів і різноманітний тваринний світ, у тому числі горили й лісові слони.

Фестиваль Наадам, що проходить у Монголії

Цей фестиваль є традиційним змаганням із бойових мистецтв у країні. Фестиваль проводиться майже 2 тисячі років, він використовувався Чингізханом для тренування своїх військ. Цікаво, що серед борців немає розподілу за ваговими категоріями.

Солончаки у Сальті (Аргентина)

Тут можна побачити білосніжні пласти солі в оточенні високих гір. Колись у цій місцевості жили племена інків, тож це місце має багату культурну історію.

Чорнобильська атомна станція

Через 23 роки після аварії на ЧАЕС турагенства пропонують екологічний тур на атомну станцію.

Відвідувачі побачать реактор, мертве місто Прип'ять і "червоний ліс", у якому сосни стали рудими через радіацію.

Скеля, з якої бізони падали і розбивали голови (Альберта, Канада)

З цього обриву падали бізони і забивались насмерть. Фото microserf
У давнину індійці, які жили у цій місцевості, вбивали бізонів женучи їх до скелі, яка зараз знаходиться в Альберті (Канада). Бізони падали з обриву й розбивали собі голови.

Майстри горлового співу у Туві (південний Сибір, Росія)

Монгольскі майстри горлового співу. Фото tvol
Майстри горлового співу у Туві створюють звуки в унікальний для іноземців спосіб.

Пам'ятник у Пхеньяні (Північна Корея)

"Це як Марс, заселений людьми" - каже Вільям Олтаффер з агентства Expedition Photo Travel, який побував у Пхеньяні чотири рази. Туристам радять триматися на певній відставні від 20-метрового бронзового пам'ятника колишньому диктаторові Кім Ір Сену.

Пам'ятник Кім Ір Сену. Фото yeowatzup
Лише за дотримання цієї вимоги їм дозволяється сфотографувати вождя. Потім фото перевіряють, щоб переконатись, що лідер зображений у позитивному ракурсі.

Дерева "Кров дракона" на острові Сокотра в Індійському океані

Це дерево та інші 700 рідкісних видів флори та фауни забезпечують цим островам інтерес іноземних туристів.

Крона дерева "Кров дракона". Фото Alex E. Proimos
Реклама:

Головне сьогодні