Тест

На Хмельниччині спекулюють медикаментами – податківці

Співробітники підрозділу податкової міліції Хмельницької області виявили факти спекуляції протигрипозних медичних препаратів в аптеках Хмельницького, Славути, Волочиська та Деражни, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу обласної податкової.

За даними податківців, в аптеках названих міст самовільно підвищили ціни на препарати "Хлоргексін біглюконат", "Арбідол", "Ремантадін", марлю та рукавички.

У той же час у більшості аптеках регіону відсутні відповідні препарати.

"У 70% з перевірених аптечних закладів встановлено відсутність протигрипозних препаратів "Амікісін", "Таміфлю", "Азитроміцин", "Амізон", оксолінова мазь, а також марлеві маски", - повідомили у прес-службі хмельницької податкової.

Разом з тим, у Хмельницькому для підсилення карантинних заходів запроваджено обмеження на речових ринках.

[L]Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Мельника, карантинні заходи запроваджені на період епідемії грипу та гострих респіраторно-вірусних інфекцій до стабілізації та покращення епідемічної ситуації, повідомляє прес-служба мерії.

Таким чином, Старий та Новий ринки, а також ринок "Бартер Сервіс" закриті у примусовому порядку на невизначений строк. У той же час на ринках "Сардонікс" и "Дарсон" торгівля не заборонена - рішення про роботу приймають самі підприємці.

Крім цього, в регіоні до 12 листопада призупинений призов до Збройних сил України та інших формувань. Про це повідомив заступник військового комісару Хмельницької об'єднаного міського комісаріату Василь Нікітчук.