Пінчук відкриє ще один Центр сучасного мистецтва

— 3 листопада 2009, 12:45

Новий центр сучасного мистецтва має з'явитися біля арки "Дружби народів" і буде за площею більшим, ніж вже існуюче дітище Пінчука PinchukArtCentre.

"Цей новий центр мистецтв зробить Київ і Україну фантастичним місцем для сучасного мистецтва", - запевнив бізнесмен в інтерв'ю виданню Bloomberg.

Передбачається, що новий арт-центр буде багатофункціональним: окрім постійнодіючої виставки там будуть виставлятися й нові роботи сучасних митців з усього світу.

За словами Пінчука, він готовий надати "100 відсотків" фінансування для свого нового центру.

Наразі ще не відомо коли і хто будуватиме новий центр мистецтв. Та колекціонер зазначив, що він вже говорив з "найвизначнішими архітекторами світу", і хоче провести конкурс на кращий проект.

Нагадаємо, у 2006-му році Віктор Пінчук відкрив в центрі столиці PinchukArtCentre.

З моменту відкриття центр відвідало більше 830 тисяч осіб.

Віктор Пінчук є палким прихильником творчості Деміена Хьорста, персональна виставка якого пройшла у квітні цього року в PinchukArtCentre.

За версією видання Forbes статки Пінчука становлять 2,6 мільярди доларів, що робить бізнесмена найбагатшою людиною України.

А журнал Art Review у рейтингу найвпливовіших діячів мистецтва розмістив Віктора Пінчука на 53 місці. Минулого року у цьому рейтингу українцю дісталося лише 67-ма позиція.

Реклама:

Головне сьогодні