У Польщі вважають небезпечнішим звичайний грип, ніж "свинячий"

— 3 листопада 2009, 14:57

Міністр охорони здоров'я Польщі Ева Копач після засідання пандемічного комітету закликала не концентрувати свою увагу виключно на випадках захворювання A/H1N1, підкресливши, що від нього у Польщі не помер жоден із хворих, повідомляє УНІАН.

"Тих вірусів є так багато, що ідентифікувати всі як "свинячий" невідповідально", - сказала вона.

Міністр повідомила, що у Польщі від моменту появи "свинячого" грипу в травні цього року підтверджено 185 випадків із 700 підозр (раніше польські власті повідомляли про близько 170 підтверджених випадків), наголосивши, що цей вірус був набагато менш шкідливий за звичайний сезонний грип.

Керівник загальнонаціонального центру у справах грипу професор Лідія Ббридак заявила, що найкращою профілактикою захворювання є щеплення, яке за минулий сезон у Польщі застосували лише близько 5% із 38-мільйонної Польщі.

"Перестаньмо вірити в міфи, що маска - це панацея..., це півзахід", - сказала професор.

Вона також назвала небезпечнішими віруси звичайного сезонного грипу за A/H1N1.

"Можемо не дочекатися вірусу пандемічного, а померти від ускладнень сезонного грипу", - сказала Бридак.

Професор також додала, що у світі щорічно на грип хворіє 1,5 мільярда людей із 6,7 мільярдів населення Землі, з яких помирає близько 1 мільйона (0,06% смертей від кількості хворих).

За даними польських властей, на сьогодні вірус грипу поширюється в Україні в 10-12 разів швидше, ніж у Польщі.

Власті найбільшого західного сусіда України останнім часом не зафіксували росту захворювань на грип на ГРВІ в прикордонних районах та самій країні і поки не застосовували додаткових заходів у зв'язку із епідемією серед українців.

Польська санепідемічна служба поки лише моніторить ситуацію.

Реклама:

Головне сьогодні