Українців почнуть щеплювати від "свинячого грипу" після росіян?

— 4 листопада 2009, 12:13

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич у середу на селекторній нараді прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з керівниками облдержадміністрацій, повідомляє "Інтерфакс".

"Моя думка, що щеплювати необхідно проти сезонного грипу, а після вивчення також вакцинувати проти каліфорнійського грипу (A/H1N1). Іншого варіанту в нас немає... але необхідно, щоб Академія наук України і головний санітарний лікар визначилися по цьому питанню ще сьогодні", - сказав Василь Князевич.

Міністр також повідомив, що в Україні на етапі клінічних досліджень знаходиться вакцина, виробництва компанії GlaxoSmithKline.

У свою чергу головний санітарний лікар України Олександр Біловол підкреслив, що Україна також розглядає питання щеплення людей вакциною, розробленою в Росії.

"Якщо в Росії почнуть вакцинацію, і все буде нормально, то і ми почнемо", - сказав він, підкресливши, що у Швейцарії і Данії були зафіксовані випадки смертей людей після вакцинації.

Міністр закордонних справ Петро Порошенко повідомив, що українські посли у всіх країнах світу зібрали інформацію про хід вакцинації і досвід боротьби з вірусом A/H1N1.

"Уже завтра ця інформація буде у вас на столі", - рапортував Порошенко.

Юлія Тимошенко доручила провести 5 листопада нараду разом з Академією наук України, представниками Мінздоров'я і СЕС з питання вакцинації.

Реклама:

Головне сьогодні