Українцям не можуть давати ліки з гуманітарної допомоги

— 5 листопада 2009, 17:28

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Зиновій Митник на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс.

"Міністерство охорони здоров'я наголошує, що в Україні можуть продаватися тільки препарати, які в нас зареєстровані, і ніякі інші. Це стосується і гуманітарної допомоги - якщо навіть така гуманітарна допомога прийде, ми будемо змушені відправити її назад", - сказав він.

Також Митник повідомив, що гуманітарна допомога для України лікарськими засобами прибула вже з Грузії, Словаччини та Ізраїлю. Крім того, за його словами, найближчим часом така допомога надійде від Бейрута, Лівану і Китаю.

На запитання про переговори українського уряду з індійськими виробниками про постачання антибіотиків широкого спектру дії, Митник зазначив, що такі переговори вже фактично підходять до кінця, і "можливо, навіть сьогодні перша партія антибіотиків надійде в Україну".

За його словами, в середу відбулася його зустріч у Міністерстві закордонних справ з послом Індії в Україні, на якій було досягнуто згоди, що гуманітарна допомога може бути передана Україні від фармакологічних представництв Індії в Україні.

"Така зустріч відбулася в Міністерстві закордонних справ з послом Індії, представниками фармакологічних фірм, остаточного результату ще немає, але, я думаю, що такий результат з'явиться сьогодні увечері, можливо завтра, а частину ліків вони повинні вже передати як гуманітарну допомогу і передача таких ліків відбудеться сьогодні-завтра ", - заявив він.

Реклама:

Головне сьогодні