Найважливішим винаходом став рентген

— 5 листопада 2009, 17:25

Відкриття та використання рентгенівського випромінювання випередило такі досягнення інженерної думки, як будівництво першого локомотива і космічного шатлу "Аполлон-10", повідомляє ВВС.

З майже 50 тисяч учасників голосування, організованого співробітниками лондонського Музею науки, 10 тисяч визнали, що саме рентген зробив найбільший вплив на минуле, сьогодення і майбутнє людства. Адже він уперше дозволив заглянути всередину об'єктів, не порушивши їх структури, і проникнути в людське тіло без проведення операції.

Для участі у голосуванні на звання найбільш важливого винаходу були відібрані 10 досягнень науки, інженерної думки, технології та медицини.

Перша трійка лідерів голосування - з досягнень медицини. Так, слідом за рентгеном йде відкриття властивостей пеніциліну і подвійної спіральної структури ДНК.

Перший рентген є саморобною конструкцією, зібраною в домашніх умовах батьком і сином, яких надихнули розповіді про відкриття чудових променів.

Наразі апарат, який має назву машина Рейнолдса знаходиться в Музеї науки в галереї "Створюючи сучасний світ".

Результати голосування порадували президента Королівського радіологічного коледжу, професора Енді Адама.

За його словами, рентгенівський апарат зробив революцію у практичній медицині, а зараз ця технологія досягла таких висот, що людство входить в еру, коли "пацієнт стає практично прозорим".

Загалом же рейтинг найважливіших винаходів виглядає так:

1. Рентгенівський апарат
2. Пеніцилін 3. Подвійна спіраль ДНК
4. Космічний човен "Аполлон-10"
5. Реактивний двигун
6. Перший локомотив "Ракета"
7. Комп'ютер Pilot ACE 8. Парова машина
9. "Форд-Т"
10. Електричний телеграф

Реклама:

Головне сьогодні