Пневмонія продовжує забирати життя на Західній Україні

— 8 листопада 2009, 17:47

Про це повідомила заступник начальника управління охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації Зоя Ціхонь.

"За останню добу у нас померло ще двоє людей. Вперше у нас померла дитина неповних 13-ти років", - сказала вона на брифінгу в неділю, повідомляє Інтерфакс.

Ціхонь уточнила, що дитину, яка перебувала на диспансерному обліку і була інвалідом, у неділю привезла до лікарні "швидка допомога" у важкому стані, з температурою і протягом години вона померла, незважаючи на реанімаційні заходи.

Вона також зазначила, що зараз лікарі встановлюють, чи дійсно причиною смерті була вірусна пневмонія.

Ціхонь також повідомила, що друга людина померла в Івано-Франківській центральній міській лікарні і вона перебувала у реанімації на штучній вентиляції легень.

За її інформацією, в реанімаційних відділеннях лікарень зараз перебуває 81 особа, у тому числі 4 - вагітних жінки, 9-ти громадянам проводять штучну вентиляцію легень.

Заступник начальника управління сказала, що за останню добу в області захворіло 2,5 тис. осіб.

Крім того, вона заявила, що Івано-Франківська облдержадміністрація занепокоєна безпечністю поведінки людей на вулицях Івано-Франківська під час оголошеного карантину.

"Що мене вразило у суботу в Івано-Франківську? Було багато людей, батьків з дітьми: діти - без масок, батьки - теж без масок. І це якось не зовсім зрозуміло", - сказала лікар.

Таку поведінку людей під час епідемії грипу та ГРВІ Ціхонь вважає абсолютно неправильною.

"Ми ніби всіх заспокоїли, що епідемія йде на спад. Але вона йде на спад завдяки тому, що люди правильно поводяться. Це і завдяки тому, що були роз'єднані дитячі колективи, продовжено шкільні канікули. Але це не означає, що діти повинні тепер збиратися разом і виходити в місто", - сказала вона.

Згідно з оперативною інформацією про епідеміологічну ситуацію в області, станом на 15:00 8 листопада захворіли на грип і ГРВІ 88703 жителів області, у тому числі 31,8 тис. дітей.

Госпіталізовано 6 тис. осіб, у тому числі 2,4 тис. дітей, 259 вагітних жінок. На 7 листопада в Івано-Франківській області було зафіксовано 22 смерті від вірусної пневмонії.

Реклама:

Головне сьогодні