Тест

В українців низька культура водіння – опитування

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Research & Branding Group, повідомляє "Інтерфакс".

79% опитаних водіїв і 74% респондентів-пішоходів відзначили, що вони в цілому не задоволені рівнем безпеки дорожнього руху, повідомив у понеділок на прес-конференції керівник компанії R&B Group Євгеній Копатько.

Оцінюючи такі параметри дорожнього руху, як стан доріг і культура водіння, українці висловилися скоріше в негативному плані. По шкалі від 1 до 5 балів рівень безпеки на дорогах і оцінка культури водіння склали по 2,5 відповідно.

Також 86% респондентів вважають, що основною причиною ДТП на дорогах є людський фактор. 38% опитаних вважають, що до ДТП призводить неналежний стан дорожнього покриття. А першу трійку небезпечних факторів ризику виникнення ДТП стали: водіння в нетверезому стані (89%), перевищення швидкості (86%) і користування мобільними телефонами (38%).

Називаючи першочергові міри для підвищення безпеки руху, українці вказали на необхідність поліпшення якості доріг (47%), підвищення культури учасників руху (46%) і важливість більш ретельної підготовки водіїв (45%).

Дослідження проводилося з 16 по 28 жовтня 2009 року компанією R&B Group методом інтерв'ю в 24 областях України та у Криму. Опитано 3118 осіб, похибка вибірки становить 1,8%.