У США з'явилися пігулки "екстазі" з портретом Обами

— 3 грудня 2009, 15:16

Під час однією з облав поліція Техасу виявили схованку з пігулками наркотичної речовими "екстазі", повідомляє Інтерфакс з посиланням на "Сі-Бі-Ес".

На пігулках різного кольору зображено 44-го американського президента Барака Обаму та персонажів мультфільму "Сімпсони".

За словами представника поліції, такі малюнки роблять "екстазі" схожими на дитячі вітаміни.

Також у машині затриманого чоловіка було виявлено героїн, кокаїн і маріхуана. Незабаром затриманому буде висунуто обвинувачення у зберіганні наркотиків.

Наркотик "екстазі" викликає відчуття ейфорії та довіри по відношенню до інших людей та знижує відчуття страху те хвилювання.

Однак не лише заборонені психотропні речовини є шкідливими для людей. Так, поширені нині в Україні пігулки, так звані "паті-пілс", які молодь вживає, як енерго-мікси, насправді не такі невинні, як здається.

При дослідженні в лабораторії фахівці виявили в капсулах бензіл-піперазин, який складає основу так званих пігулок "паті-пілс", повідомляє прес-служба Головного управління столичної міліції.

Винайдена ще в минулому столітті хімічна сполука призначалася аж ніяк не для людей. У 1950-х роках минулого століття бензіл-піперазин широко використовували як глистогінний засіб для великої рогатої худоби.

З 1970-х було встановлено побічний ефект препарату, а саме амфітоміно-подібну стимуляцію нервової системи. Простіше кажучи, вживання цієї речовини призводить до стану надмірної збудженості: зміна розміру зіниць очей, прискорене дихання, неспокій, підвищена напруга тощо.

Та з середини 1990-х минулого століття були випадки, коли його почали реалізовувати під виглядом екстазі.

Тож відповідно до законодавства багатьох країн, в тому числі і Російської Федерації, шкідливі пігулки вилучено з вільного обігу.

Та в Україні їхній рекламі присвячені цілі інтернет-сайти і придбати адреналінову забавку має змогу кожен, в кого знайдеться достатньо грошенят.

Реклама:

Головне сьогодні