Медики скаржаться, що Тимошенко не дала їм обіцяних грошей

— 4 грудня 2009, 12:52

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

За словами головного лікаря Львова Володимира Зуба, постанова кабінету міністрів вирізняється від тих заяв, які лунали з екранів телевізорів. За його словами, ніяких чотирьох додаткових окладів не передбачено, йдеться лише про оплату понаднормових годин.

Крім того, жодних виплат не передбачено для водіїв, адміністрацій лікарень та комп'ютерних операторів, яким теж доводилося засиджуватися на роботі. Як повідомив Зуб, на розрахунки з персоналом, а це - понад тисяча осіб, Львів отримав один мільйон гривень.

Голова вільної профспілки медиків Львівщини Дмитро Репко зауважив, що попри мізерні виплати, яких ще донині не дали, немає механізму, за яким би фіксували понаднормову працю.

"Ми всі махнули на це рукою, і сказали, що нас у черговий раз просто обманули. Проблема у тому, що тепер довести, цю понаднормову роботу складно, приміром, що я сидів 12 годин біля вмираючої хворої", - каже Репко.

Як наголосив голова вільної профспілки медпрацівників України Олег Панасенко, медики в Україні безправні та незахищені, все тримається на їхній моральності. Незважаючи на таке невдоволення становищем, Панасенко запевнив, що жодного саботажу чи то протестів не буде.

Профспілковий лідер повідомив, що медики й надалі звертатиметься до уряду щодо належної оплати роботи чи то обіцяних додаткових окладів. Однак він сумнівається, що від того буде якась користь.

Реклама:

Головне сьогодні