Перший комерційний космічний корабель. Фото

— 8 грудня 2009, 11:18

Цей космічний корабель для платних польотів був сконструйований спеціалістами компанії Бренсона Virgin Galactic разом із знаменитим авіаконструктором Бертом Рутаном.

Розміри космічного апарату приблизно такі ж як великого літака, у ньому великі вікна та комфортні місця для шести пасажирів, яких корабель доставляє у космос.

Новинку представляють як перший у світі комерційний космічний корабель, повідомляє АР.

Комерціний космічний корабель SpaceShipTwo
Компанія продає квитки по 200 тисяч доларів за політ тривалістю у 2,5 години, з них близько 5 хвилин - у невагомості.

Бренсон планує почати комерційні польоти у 2011 році, а до цього часу провести серію тестів з безпеки польотів. За словами Бренсона, він сам, його сім'я і розробник космічного корабля Рутан будуть першими, хто полетить у космос на SpaceShipTwo.

SpaceShipTwo (космічний корабель 2) базується на прототипі з відповідною назвою SpaceShipOne (космічний корабель 1).

У 2004 році SpaceShipOne отримав премію у розмірі $10 мільйонів за те, що став першим лкомерцінйим літальним апаратом, який потрапив у космос (на висоту понад 100 кілометрів).

Річард Бренсон (зліва) та конструктор космічного корабля Берт Рутан
За словами Рутана, його метою є зробити приватні польоти в космос безпечнішими, ніж урядові програми по польотам з Землі.

Повідомляється, що вже 300 клієнтів оплатили вартість квитка у космос у розмірі 200 тисяч доларів.

Ось так виглядатиме у космосі SpaceShipTwo. Корабель підніматиме на висоту понад 15 кілометрів спеціальний літак, після чого корабель вмикатиме власні двигуни й злітатиме на висоту 105-110 кілометрів, а відтак повернеться на Землю

Усі фото АР, Reuters

Реклама:

Головне сьогодні