Тест

Найдорожчі вулиці світу

Другий рік поспіль найдорожчою вулицею планети визнана Авеню принцеси Грейс в Монако. За даними експертів девелоперських компаній Engel & Volkers і Knight Frank, власники апартаментів готові тут віддати $ 190 тис. за 1 кв. м.

А пентхаус площею 334 кв. м обійдеться покупцеві в захмарні $50 мільйонів, пише газета "Дело".

Монако займає перше місце за популярністю серед заможних людей
Експерти ринку нерухомості вважають, що Монако, який часто називають європейським раєм, по праву займає перше місце за популярністю серед заможних людей.

"Тут живуть і відпочивають перші особи багатьох держав, найбільші бізнесмени, зірки шоу-бізнесу та спорту. У Монако 320 днів на рік тепло, море, гори, найкращі казино, найдорожчі яхти і машини. А престиж коштує великих грошей", - запевняє Микита Майхровський, експерт з нерухомості компанії "Вогні Оболоні".

Такі авто на паркінгу у Монако не є чимсь неймовірним. Усі фото TabloID

Друге місце в рейтингу зайняла знаменита вулиця Шемінь де Сан-Хоспіс в курортному містечку Кап Ферра на півдні Франції, де за 1 кв. м житла можна віддати $100 тис.

Така висока ціна обумовлена тим, що на курорті розташовані тільки 15 особняків. Всім відома П'ята авеню в Нью-Йорку також увійшла до трійки лідерів. Велика кількість бутіків і магазинів збільшує вартість апартаментів, яка часом сягає $72 тис. за 1 кв. м.

Київських вулиць в списку найдорожчих поки немає. Дані агентств нерухомості свідчать про те, що вартість квартир на центральних вулицях столиці часом сягає $20 тис. за 1 кв. метр.

ТОП-10 найдорожчих вулиць світу

Назва вулиці

Країна

Місто

Вартість нерухомості (тисячі доларів за один квадратний метр)

Авеню принцеси Грейс

Монако

Монако

190

Шемінь де Сан-Хоспіс

Франція

Мис Кап Ферра

100

П'ята авеню

США

Нью-Йорк

72

Кенсінгтон Пелес Гарден

Великобританія

Лондон

65

Авеню Монтень

Франція

Париж

54

Віа Сувретта

Швейцарія

Сант-Моріц

45

Віа Ромацціно

Італія

о. Сардинія, Порто Кевро

42

Северн-роуд

Гонконг

Гонконг

40

Остоженка

Росія

Москва

35

Вулзлі

Австралія

Сідней

28

Київ практично наздогнав австралійський Сідней, що займає останнє місце у ТОП-10. У цьому австралійському місті за квадратний метр на вулиці Вулзлі потрібно викласти $28 тисяч.

Провідний фахівець агентства нерухомості "Ред" Ярослав Цуканов відзначає, що найдорожчою вулицею як і раніше є Володимирська, де ціна за 1 кв. м коливається в районі $20 тис.

[L]"Також одне з найдорожчих пропозицій зараз в Києві на вул. Шовковичній - це $1,5 млн. за 106 метрів. Тобто більше $14 тис. за кв. м ", - розповідає Микита Майхровський.

За квартири на вулицях старого Києва, такі як Банкова, Інститутська або Грушевського, просять від $5 до $10 тис. за 1 квадратний метр. Хочуть чималі гроші і за житло в історичних районах.

"Андріївський узвіз популярний, тому що це історична цінність країни", - пояснює президент Союзу фахівців з нерухомості Олександр Рубанов. Вартість житлової площі там стартує від $7 тис. за 1 кв. м.

Центральна вулиця Києва - Хрещатик - до рейтингу, попри свою дорожнечу, не потрапила. "90% Хрещатика - це офісні будівлі. Там дуже рідко продають або купують квартири ", - пояснює Майхровський.

Ні одна вулиця в інших містах України не дотягує до вартості житла в центрі столиці. В Одесі найдорожчим можна назвати Французький бульвар, де за 1 кв. м просять близько $10 тис.

"В Ялті найдорожчу пропозицію можна знайти на центральній вулиці, де ціна все одно не буде перевищувати $15 тис. за 1 кв. м ", - резюмує Олександр Рубанов.

За матеріалами газети Дело