Глобальне потепління сприяє канібалізму у ведмедів – вчені

— 9 грудня 2009, 13:50

У середу група канадських та американських вчених повідомила результати дослідження, які проводилися у 2006-ум році.

Так, за даними науковців, глобальні змини в кліматі змушують білих ведмедів займатися канібалізмом - їсти собі подібних, повідомляє Times.

Зокрема, як пояснили вчені, через танення арктичного льоду та зменшення тим самим територій для полювання на тюленів, ведмедям доводиться вбивати своїх же, щоб прогодуватися.

Однак лідер місцевих ескімосів Жозе Кусугак відкинув ідею будь-якого зв'язку між канібалізмом у ведмедів та зміною клімату. За його словами, немає нічого незвичайного в тому, що білі ведмеді їдять представників свого ж виду.

"Історія з самцем білого ведмедя, який з'їв ведмежа булв роздутою. Вони (вчені) намагаються пов'язати її з кліматичними змінами. Це абсурдно, оскільки мова йде про цілком нормальне явище", - зауважив Кусугак.

У вітворок в Копенгагені на з'їзді ООН, присвяченому зміні клімату, всесвітня метеорологічна асоціація повідомила, що це десятиліття знаходиться на шляху до того, що може стати найтеплішим з початку реєстрації температури у 1850 -му році. Водночас 2009 рік може потрапити до п'ятірки найбільш теплих років за всю історію людства.

Реклама:

Головне сьогодні