"Одноклассников" не пускають в домен .рф

— 9 грудня 2009, 17:38

Компанія "Одноклассники" не змогла зарезервувати доменні імена "одноклассники.рф" и "однокласники.рф", тому що її товарний знак містить слово "одноклассники" двома мовами - кирилицею та латиницею.

А за правилами резервування доменів він має бути лише російською мовою, повідомляють "Вести".

Зокрема, згідно з розробленим регламентом, щоб зареєструватися в зоні .рф домен має повністю відтворювати словесне позначення товарного знаку і складатися лише з літер російського алфавіту.

А у "Одноклассников" товарний знак зареєстрований у вигляді графічного логотипу, який містить і російську, і латинську назви.

У зв'язку з чим керівництво соціальної мережі двічі отримала відмову від реєстратора доменів компанії Ru-Center. Тепер "Одноклассники" просять допомоги у Російської асоціації електронних комунікацій (РАЕК).

За словами генерального директора "Одноклассников" Михайла Кисельова, його компанія ще кілька місяців тому подала заявку у Роспатент на отримання роздільних товарних знаків, але до початку приоритетної реєстрації в домені .рф отримати документи не встигає.

Бренд "Одноклассники" зареєстрований у Роспатенті по двох класах: "пошук і збір інформації в комп'ютерних файлах і базах даних" і "пошук зниклих людей; послуги клубів з організації зустрічей".

Тобто, поки "Одноклассники" переоформлюють папери, будь-яка інша компанія з "російським" товарним знаком "однокласники" в іншому класі могла б зарезервувати однойменний домен в зоні .рф. та наразі виявити компанію з таким товарним знаком в базі Рос патент не вдалося.

За словами джерела, близького до учасників ради координаційного центру, зарезервувати домен .рф не вдалося й іншій великій російській інтернет-компанії - Mail.ru.

Реклама:

Головне сьогодні