Сервіс Google Earth допоміг знайти стародавній кратер

— 1 січня 2010, 14:33

Сервіс Google Earth допоміг астроному із Сіднея Дуейн Хамакеру знайти стародавній кратер.

Про це пише Лента.ру з посиланням на газету The Sydney Morning Herald.

За словами дослідника, на місце розташування кратера його наштовхнули легенди в одному з регіонів Австралії, які говорять про зірку що впала. За інформацією з легенди Хамакер зумів розрахувати приблизне місце падіння метеорита.

Потім, використовуючи Google Maps, він зміг виявити в зазначеному регіоні формацію, що нагадує кратер. Наступна експедиція в даний район Австралії дозволила підтвердити, що перед дослідниками дійсно стародавній кратер - вони знайшли особливий вид кварцу, що утворюється при падінні метеоритів.

Учені підкреслюють, що вік формації складає багато мільйонів років, тому безпосередньо спостерігати падіння метеорита люди не могли - їх тоді просто не існувало.

На думку Хамакера, легенда з'явилася набагато пізніше, а її фактична точність обумовлена тим, що давні аборигени непогано уявляли собі пристрій оточуючого їх світу.

Зовсім недавно за допомогою Google Earth археологи виявили гігантську пастку для риб, вік якої становить близько 1000 років. Конусоподібна пастка довжиною більше 300 метрів було знайдено біля узбережжя Уельсу.

Реклама:

Головне сьогодні