Тест

Семирічний хлопчик зібрав на допомогу Гаїті сотні тисяч доларів. Фото

Цей спосіб благодійної діяльності у Великобританії відомий давно: потрібно оголосити, що ти збираєш гроші у фонд добрих справ, і співчуваючі перераховують на створений тобою рахунок хто скільки може.

Чарлі Сімпсон. Фото АР
Таким шляхом пішов і Чарлі, повідомляє ВВС.

Він за допомогою батьків відкрив власну сторінку на спеціальному веб-сайті JustGiving, який допомагає всім охочим збирати кошти на благодійність.

На ній він написав: "Я хочу зробити заїзд на велосипеді і зібрати гроші для Гаїті, тому що там був величезний землетрус, і багато людей втратили життя. Я хочу зібрати гроші, щоб купити продукти, воду і намети для всіх на Гаїті".

Потім сів у недільний день на велосипед і поїхав навколо Південного парку, що в лондонському районі Фулхем - по сусідству з будинком Сімпсонів.

Проїхавши 5 миль (8 кілометрів), хлопчик став уважно стежити за тим, як змінювалися цифри на його інтернет-сторінці.

З'ясувалося, що заклик Чарлі торкнув серця величезного числа людей по всьому світі, і поставлена ним фінансова мета була виконана на ... 27 з гаком тисяч відсотків!

Втім, відвідувачі сторінки Чарлі відправляли йому не тільки гроші, а й повідомлення.

Один з дарувальників написав: "Молодець, Чарлі, ти показав приклад нам усім!"

Інший - з Нової Зеландії - назвав його велосипедний заїзд "приголомшливим актом доброти".

Ще один благодійник написав: "Ми вітаємо тебе з Гонконгу"!

ЮНІСЕФ спеціально подякувала юному лондонці "від імені багатьох дітей Гаїті" і зазначила, що зібрані ним гроші підуть до спеціального фонду гаїтянських дітей, що постраждали від землетрусу.

Чарлі зібрав на допомогу Гаїті сотні тисяч доларів
[L]"Це дуже сміливий і винахідливий крок, яким Чарлі продемонстрував, що він не просто розуміє, що зараз переживають діти його віку в Гаїті, але і що він досить мудрий для того, щоб знати, яким чином їм допомогти", - сказав Девід Булл, виконавчий директор британського відділення ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, від потужного землетрусу на Гаїті загинуло понад 150 тисяч людей. Ті, хто вижив, потерпають від нестажі їжі, медикаментів, і місць для ночлігу. Бракує навіть наметів.