Мерію Одеси завалили сміттям на знак протесту

— 7 січня 2010, 11:05

10 осіб затримала міліція в Одесі 5 січня за звалювання сміття біля будівлі мерії.

Про це повідомив "Українським новинам" представник Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області.

Затримані - жителі Одеси, які стали учасниками флешмобу, що відбувся біля будівлі мерії на Думській площі, 1.

Флешмоб було оголошено невідомими в інтернеті після того, як в Одесі з 1-2 січня почалися труднощі з вивезенням сміття.

"Затримані принесли на площу великі пакети зі сміттям і скинули біля мерії. Це кваліфікується як порушення громадського порядку", - сказав представник обласного управління МВС.

Він додав, що в цілому в акції взяли участь людей 40-50, які заявили, що принесенням сміттям виражають протест проти куп сміття, які з'явилися в місті.

"Наскільки мені відомо, зараз через те, що міська влада не уклала договір із компанією зі збирання сміття, у місті накопичилося багато невивезеного сміття", - сказав представник МВС.

Він зазначив, що міська влада намагається вирішити проблему з вивезенням сміття, але поки що пакети з побутовими відходами вивозяться з запізненням.

Компанія "Союз", яка займалася вивезенням сміття з 1999 року, перестала вивозити тверді побутові відходи.

Мер Одеси Едуард Гурвіц скасував передачу в безоплатну оренду на 49 років полігона твердих побутових відходів "Дальницькі кар'єри", що перебуває в Овідіопольському районі Одеської області, товариству з обмеженою відповідальністю "Союз".

Крім "Союзу", вивезенням сміття в Одесі займається фірма "РАФ+" і комунальне підприємство "Одескомунтранс".

В Одесі проживають 1,02 млн. осіб.

Реклама:

Головне сьогодні