В Україні поменшало "дітей вулиці"

— 8 січня 2010, 10:55

За дев'ять місяців минулого року з вулиць забрали на 8 тисяч дітей менше, аніж у 2008-му році. Цей показник зменшився приблизно на 30%, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на міністерство сім'ї, молоді та спорту.

Така тенденція спостерігається практично у всіх регіонах України. Зокрема, керівник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків підтвердив, що дітей-вулиці справді поменшало.

Як засвідчує статистика, внаслідок рейдів, до яких залучено відділи у справах дітей, освітяни та правоохоронці, кількість бездоглядних дітей у Львові поменшала на 10%, каже Тимків. Чиновник вважає, що такий результат дала роз'яснювальна робота з батьками.

З цією думкою погоджується й голова благодійної організації "Реабілітаційний центр соціальної адаптації" Ігор Гнат, який займається проблематикою дитячої бездоглядності. Водночас він додав, що українським дітям допомогли економічні негаразди в Європі.

"Економічна криза в Європі спонукала деяких заробітчан повернутися в Україну. Відтак, ці батьки взялися за виховання своїх дітей", - каже Ігор Гнат.

Не слід відкидати й інші чинники, що зменшили дитяче волоцюжництво, в першу чергу - це закриття гральних клубів, куди недобросовісні власники впускали неповнолітніх, наголосив експерт, а також активізація роботи усіх служб та громадських організацій над вирішенням цієї проблеми.

Реклама:

Головне сьогодні