Україна випередила Росію за якістю життя

— 8 січня 2010, 14:15

В індексі якості життя, опублікованому організацією International Living, Україна посіла 68 місце, випередивши інші країни на пострадянському просторі, за винятком прибалтійських республік та Молдови, передає ТСН.

Україна набрала 62 бали з можливих 100. Зокрема, у сфері культури Україна отримала від упорядників рейтингу 61 бал, у сфері економіки - лише 42 бали, досить низький показник і в області свободи слова - лише 75 балів зі 100 можливих

Для порівняння, перша п'ятірка - Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина та Нова Зеландія - отримали по 100 балів за свободу слова, а США - 92.

Водночас у сфері розвитку інфраструктури Україна отримала 60 балів, у сфері безпеки - 71, кліматичні умови були оцінені у 78 балів.

При цьому низка країн, зокрема Узбекистан і Північна Корея "заробили" взагалі 0 пунктів.

Перший Топ-10 виглядає так: Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина, Нова Зеландія, Люксембург, США, Бельгія, Канада і Італія. Наприкінці списку традиційно опинилися Афганістан, Ємен і африканські держави. Найгірше справи йдуть у Сомалі, яка спромоглася отримати лише 30 балів.

Що ж стосується країн СНД, то слідом за Україною йдуть Грузія і Вірменія - по 56 балів, і тільки потім - Білорусь і Росія (кожна набрала по 54 бали).

Індекс якості життя - це комплексний показник, який характеризує рівень суспільного розвитку, якого досягла країна, зокрема в області культури, дозвілля, інфраструктури, безпеки і клімату.

Реклама:

Головне сьогодні