Тест

У Вінниці запровадили комендантську годину

14 січня виконком Вінницької міськради за погодженням з дитячими обмудсменами прийняв рішення про заборону перебування неповнолітніх у нічних та інтерактивних клубах, закладах дозвілля та громадського харчування без супроводу батьків після 22:00.

Про це у понеділок повідомило Управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вже з лютого правоохоронці активізують свою роботу по перебуванню неповнолітніх у розважальних закладах у заборонений час. Протягом кількох тижнів вони будуть направляти порушників у відділення міліції і сповіщатимуть про затримання їхніх батьків.

Далі на батьків, які відпускають дітей у клуби та розважальні заклади після десятої вечора, чекатимуть штрафи у розмірі від 1 до 4 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Складатимуть відповідні адмінпротоколи і на керівників розважальних закладів, де будуть знаходитись на момент затримання неповнолітні. Якщо тричі в одному закладі буде зафіксовано порушення, пов'язане із невиконанням рішення виконкому, буде розглядатись питання про його закриття.

У Вінницькій міській раді зазначали, що до прийняття рішення про комендантську годину їх підштовхнуло збільшення злочинів, скоєних неповнолітніми.

Так, у минулому році у Вінниці підлітки скоїли майже 150 злочинів. І половина з них відносяться до категорії тяжких.

Представники правоохоронних органів констатують той факт, що злочинів, які скоюють саме неповнолітні, побільшало. Найчастіше вони крадуть гроші, майно та транспортні засоби, грабують, беруть участь в розбійних нападах, займаються шахрайством, наносять важкі тілесні ушкодження. Всього у скоєнні злочинів брало участь більше сотні підлітків.