Затримано організаторів міжнародної мережі зі збуту дитячого порно

— 1 лютого 2010, 16:48

Злочинна група забезпечувала функціонування платних веб-сайтів із ексклюзивними матеріалами порнографічного характеру. Збут цих матеріалів орієнтувався на користувачів зі США та країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Працівники міліції встановили, що учасники цієї групи створювали та адміністрували інтернет-ресурси із зображеннями сексуальної експлуатації дітей, а також забезпечували автоматизований доступ до порно за допомогою переказу коштів з банківських рахунків покупців за реквізитами платіжних карток.

З метою конспірації учасники злочинної групи обмежували доступ українських інтернет-користувачів до заборонених матеріалів, забезпечували криптографічний захист серверів, на яких розміщувалися веб-ресурси із забороненим контентом, а також здійснювали їх адміністрування із використанням технічних можливостей, які дозволяли приховувати фактичне місцезнаходження власників сайтів.

[L]Легалізація тіньових доходів здійснювалася з використанням послуг українських та зарубіжних кредитно-фінансових установ та електронних платіжних систем, відкриваючи рахунки підставних осіб та управляючи коштами через змінені IP-адреси.

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції ідентифікували п'ять столичних жителів, які безпосередньо займалися збутом та розповсюдженням дитячої порнографії у глобальній комп'ютерній мережі.

Крім того вдалося з'ясувати, що більшість матеріалів, які містилися на сайтах злочинців, були виготовлені у Києві упродовж 2003-2005 років. Також працівники міліції встановили осіб, котрі причетні до проведення фотозйомок та їх зв'язок із власниками інтернет-ресурсів.

Під час допитів підозрювані підтвердили свою причетність до створення та функціонування інтернет-ресурсів із дитячою порнографією. Фігурантів затримано у порядку ст. 115 КПК України. Ведеться слідство.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні