Черкасам загрожує затоплення

— 10 лютого 2010, 10:44

За словами місцевої влади, за останній час у місті випала рекордна кількість снігу в порівнянні з останніми 40 роками, місцями його покрив сягає півметра, що перевищує норму в п'ять разів, повідомляє "Інтерфакс".

Під загрозою затоплення від паводку знаходяться не тільки мікрорайони "Митниця" і Дахновський, але і, зокрема, Південно-Західний мікрорайон.

9 лютого виконкомом Черкаської міської ради була створена спеціальна надзвичайна комісія для координації дій по боротьбі з повінню. До складу цієї комісії увійшли заступник міського голови Черкас Андрій Дзюба, МНС, екологи, санепідемстанція, а також майже всі комунальні служби міста.

"Щоб уникнути виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з підтопленням, міська влада планує залучити всі наявні засоби та служби, задіяти всі необхідні рятувальні, транспортні, будівельні та інші формування. В першу чергу, плануємо вивезення снігу, відкачування води, створення штучних дамб, прочищення зливних стоків ", - повідомив заступник міського голови Черкас Андрій Дзюба.

Реклама:

Головне сьогодні