У балоні, який вибухнув у лікарні Луганська, був не кисень

— 18 лютого 2010, 17:40

Згідно з висновками експертів, до трагедії у лікарні № 7 призвела ще ціла низка причин, повідомляє УНІАН з посиланням на висновки експертів, надані Інформаційним центром Держгірпромнагляду.

Зокрема, встановлено, що персонал не навчений роботі з балонами зі стисненими та зрідженими газами. Також виявилося, що газові балони у лікарні зберігалися не у визначеному місці і в установі не діяв відомчий контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів з використання балонів зі стисненими і зрідженими газами.

Щоб запобігти подібній трагедії у майбутньому, Держгірпромнагляд провів перевірки лікарень та станцій, на яких наповнюють кисневі балони.

[L]Виявилося, що грубі порушення у медичних закладах є системним явищем. Провівши 1288 перевірок, інспектори вилучили майже 800 балонів з киснем, які знаходилися в приміщеннях лікарень (подібне порушення призвело до численних жертв у луганській лікарні), а експлуатацію ще близько 2,5 тис прийшлося тимчасово зупинити через порушення правил безпечної експлуатації, поінформували в Держгірпромнагляді.

Всього фахівцями Комітету виявлено 9 тисяч 225 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 808 працівників, з них 284 - керівники лікувальних закладів.

Під час перевірок станцій, що наповнюють балони киснем, виявилося, що на території України лише 24 станції мають відповідні ліцензії, які гарантують якість медичного кисню.

Нагадаємо, 18 січня у лікарні № 7 в Луганську стався вибух кисневого балону, загинули 16 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні