Понад третина згущеного молока не відповідає нормам - Держспоживстандарт

— 3 лютого 2010, 09:38

Протягом 2009-го року служба державного нагляду Держспоживстандарту України перевірила на відповідність вимогам стандартів, норм і правил 163,8 туб молочних консервів для дитячого харчування (1 туб - 1000 умовних банок консервів, вага однієї умовної банки становить близько 350 г) загальною вартістю близько 632 тисячі гривень.

З них не відповідало вимогам нормативної документації 34,3% перевіреної продукції, повідомляє прес-служба Держспоживстандарту.

На 21 із 40 перевірених підприємств протягом 2009-го року були встановлені порушення.

Найбільш поширеними порушеннями були невідповідність фізико-хімічних та органолептичних показників, а також - правил маркування споживчого пакування.

Так, під час перевірки продукції виробника з Харківської області у незбираному згущеному молоці з цукром було виявлено діоксид титану в кількості 2,6 мг/кг, що перевищу допустимі норми.

У іншій партії незбираного згущеного молока з цукром був виявлений діоксид титану в кількості 57,8 мг/кг. Перевірені партії продукції були утилізовані. За виявлені порушення на виробника було накладено штраф у розмірі 100% вартості продукції (3,381 тисяч гривень). Директора підприємства притягнено до адміністративної відповідальності.

В цілому за результатами державного нагляду протягом 2009 року було заборонено реалізацію 16 партій продукції у Черкаській, Херсонській, Харківській, Полтавській, Київській, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській, Донецькій областях та в АР Крим; видано 3 приписи про заборону реалізації всієї продукції на підприємствах Херсонської, Харківської та Полтавської областей.

За реалізацію неякісної продукції видано 17 постанов про накладання штрафів на загальну суму 23,173 тисяч гривень на підприємців Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської, Полтавської, Луганської, Кіровоградської та Донецької областей.

Реклама:

Головне сьогодні