Toyota поновить виробництво моделей авто, в яких були проблеми з педаллю

— 3 лютого 2010, 15:57

Майже чотири з половиною мільйони машин у різних країнах світу було відкликано для ремонту. Зокрема, у США майже два з половиною мільйони авто, у Європі 1, 71 мільйона та близько 80 тисяч у Китаї, повідомляє "Німецька хвиля".

Як повідомило у вівторок керівництво концерну, тимчасово призупинене виробництво цих авто поновлять 8 лютого. Toyota припинила продаж і збирання майже половини своїх моделей у США 26 січня.

Імідж компанії, котра мала репутацію виробника високоякісних і безпечних автомобілів, заплямовано надовго, відзначають аналітики. Найближчим часом компанія планує почати ремонт проблемної педалі. Проблему досліджено і рішення знайдено, запевняє керівництво концерну.

[L]Аналітики критикують, що Тойота не повідомила про проблему раніше. Саме це, на їхню думку, і похитнуло довіру до японської якості. Тим часом керівництво компанії відкидає звинувачення у тому, що проблеми з якістю спричинені різким збільшенням виробництва за кордоном.

Водночас компанія продовжує відкликати машини, наступними стали ще приблизно 180 тисяч авто в Африці, на Близькому Сході та в Латинській Америці. Зокрема, йдеться про автомобілі, експортовані зі США.

Проблему з педаллю Тойота планує вирішувати за допомоги спеціального комплекту деталей. Цього тижня ремонтуватимуть машини у США. Наступного тижня комплекти, як очікується, доправлять до європейських майстерень.

Скільки виробнику коштуватимуть ремонтні роботи - це поки точно невідомо. Як заявляють керівники концерну, це обійдеться дорого, але альтернативи немає. За підрахунками аналітика UBS Тацуо Йошида, відкликання машин може коштувати компанії приблизно 900 мільйонів доларів.

Реклама:

Головне сьогодні