Forbes: Десятка найдорожчих у світі авто. Фото

Щоб скласти свій черговий рейтинг наддорогих авто, видання переглянуло прайси на машини класу люкс усіх виробників (вартість авто мала стартувати від 300 тисяч доларів).

Відтак ціни Bentley, Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, Lamborghini, Leblanc, Maserati, Maybach, Mercedes-Benz, Pagani, Porschе, Rolls-Royce, Saleen, Shelby Super Cars і Spyker просто порівняли.

Щоправда, при відборі учасників рейтингу брались до уваги лише ті машини, які зараз виробляються і які можуть цілком законно роз'їжджати звичайними вулицями міст.

Ціни не включали податки, вартість доставки тощо. Як пише Forbes, спільними у рейтингу минулого року і цього є бренди, які представлені у ТОПі.

Найдорожчим автомобілем цього разу у рейтингу Forbes став Koenigsegg Trevita. Автомобіль має унікальний діамантовий колір. Таких авто буде лише три у світі. Вартість цього супер-автомобіля з двигуном, який має потужність 1,018 кінських сил, становить 2,21 мільйонів доларів.

Koenigsegg Trevita
Машина може розігнатись до швидкості 200 км/год лише за 8,75 секунд.

На другому місці - Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport. За це авто виробник просить $2 мільйони ($1,67 мільйони за версію купе). Авто треба чекати сім місяців, і ще й заплатити передоплату у розмірі 487 тисяч доларів. Всього таких маших буде 150 штук. Максимальна швидкість Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport - 375 кілометрів за годину.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
На третьому місці - Pagani Zonda Cinque Roadster з $1,8 мільйонами. Цих авто буде зроблено 3 штуки. Потужність двигуна машини - 678 кінських сил, до швидкості 100 км/год машина розганяється за 3,4 секунди, максимальна швидкість - 349 км/год.

На четвертій сходинці у рейтингу розмістилося авто Lamborghini Reventón Roadster вартістю $1,56 мільйонів. Максимальна швидкість цієї дорогої машини - 340 км/год, під капотом у цієї Lamborghini - 650 кінських сил. Корпус авто "аеродинамічно оптимізований" зроблений з надлегких матеріалів CFC.

Lamborghini Reventón Roadster
Наступну сходинку посіла ще одна Lamborghini. Цього разу, дещо дешевша Lamborghini Reventón вартістю $1,42 мільйонів. Таких авто буде виготовлено 20 штук.
Lamborghini Reventón. Фото dawvon

На шостому місці - розкішний седан Maybach Landaulet вартістю $1,4 мільйонів. Під капотом авто - двигун з 604 кінськими силами, максимальна швидкість машини - 250 км/год.

Maybach Landaulet

Далі у рейтингу - Koenigsegg CCXR. Багатії, які забажають придбати цей "перший екологічний суперкар" мають розкошелитись на $1,3 мільйонів. Машина може їхати як на звичайному 98-ому бензині, так і на біопальному. За 3,1 секунду авто розганяється до швидкості 100 км/год.

Koenigsegg CCXR. Фото paalia

На восьмому місці ще один Koenigsegg, цього разу - Koenigsegg CCX. Максимальна швидкість машини - 394 км/год.

Koenigsegg CCX. Фото cmonville

Замикають ТОП Leblanc Mirabeau (9 місце) вартістю $765.,000 і SSC Ultimate Aero вартістю $740,000.

Усі фото http://www.gotbroken.com/ та flickr.com

Реклама:

Головне сьогодні