Україна на другому місці за кількістю померлих від раку в Європі

— 4 лютого 2010, 10:43

Україна та Росія посідають друге місце за кількістю померлих від раку серед європейських країн, повідомляє Інтерфакс.

За даними європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, на кожні 100 тисяч українців припадає 347 смертельних випадків від раку.

Найпоширеніші локалізації раку в Україні, як і в усьому світі, це: легені - кількість нових випадків злоякісних утворень в них щороку (у всьому світі) перевищує 1 200 тисяч, далі молочна залоза - понад 1 050 тисяч випадків, товстий кишечник - 943 тисяч, повідомляє УНІАН.

Перше місце за невтішною статистикою в Європі посідає Угорщина. Так, на кожні 100 тисяч угорців - 458 смертельних випадків від раку.

Рак є провідною причиною смерті в усьому світі. За оцінками ВООЗ, без належних втручань за період з 2005-го по 2015-го року від раку помре 84 мільйони осіб.

Рак найкраще виліковується, коли його виявляють на ранній стадії. Основним способом виявлення, наприклад, раку молочної залози на ранній стадії є регулярні гінекологічні огляди, щомісячне самообстеження молочних залоз, проведення рентгенівської мамографії. Це ж стосується і онкопатологій інших локалізацій.

Після 40 років необхідні відвідини онколога і визначення тактики діагностичних заходів на подальше життя: проведення флюорографій, ендоскопічних досліджень, досліджень шийки матки тощо - у кожному випадку індивідуально.

Реклама:

Головне сьогодні