Щур на 4,5 години затримав виліт літака

— 4 лютого 2010, 14:25

Звичайна сірий щур зірвав авіарейс АІ-923 за маршрутом Тіруванантапурам - Кожікоде - Ер-Ріяд, який здійснювався індійською авіакомпанією Ейр Індія, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на індійські ЗМІ.

У середу ввечері 275 пасажирів, які прямували з головного міста індійського штату Керала до столиці Саудівської Аравії, більше чотирьох годин просиділи в аеропорту, куди їх попросили повернутися, поки служба безпеки ловила гризуна.

Один з пасажирів помітив щура, який забіг у проході літака, коли той вже вирулював на злітно-посадочну смугу.

Оскільки в аеропорту не було іншого літака, на якому можна було б відправити пасажирів, ті змушені були чекати до тих пір, поки пошуки "зайця" не увінчалися успіхом.

У відчаї, бригада ловців застосувала останній засіб - обкурювання літака спеціальним засобом рослинного походження, який вкрай неприємний для гризунів, але швидко вивітрюється і не завдає шкоди людям.

У результаті, літак піднявся у повітря лише о 19:35, хоча за розкладом це мало статися о 15:00.

До речі, індійські авіарейси вже не вперше зриваються через подібні екзотичних обставини. Так, влітку минулого року літак, який слідував з Нью-Делі до Мельбурну, змушений був після години польоту повернутися в порт відправлення, оскільки салон заповнив їдкий аромат розгерметизованого пакету зі спеціями, які віз до Європи індієць, який проживає в Німеччині.

Ще раніше - в травні минулого року спецпідрозділ з вилову змій насилу витягли з літака велику кобру. Тому службовці індійських авіакомпаній з підвищеною увагою ставляться до будь-яких повідомлень пасажирів.

Реклама:

Головне сьогодні