Росія купила землю біля Ейфелевої вежі для свого культурного центру

— 8 лютого 2010, 14:01

Про це повідомило в понеділок міністерство бюджету Франції, передає Інтерфакс.

"Ця угода відповідає інтересам багатьох французьких і міжнародних інвесторів. Держава підтримала пропозицію з найвищою ціною", - йдеться в комюніке відомства, яке наводить сайт французького видання "Експрес".

У повідомленні сума угоди не розкривається.

Політика продажу будинків, "що стали непотрібними громадським службам", принесла бюджету Франції прибуток у розмірі близько 3 млрд євро за останні п'ять років, наголошується в повідомленні міністерства.

Ділянка, про яку йдеться, розташована у Сьомому окрузі Парижа.

Наприкінці січня минулого року прес-секретар Управління справами президента РФ Віктор Хреков повідомив "Інтерфаксу", що це відомство бере участь у конкурсі на придбання земельної ділянки у Парижі для будівництва Російського духовного культурного центру.

Керуючий справами діє "від імені Російської Федерації відповідно до рішення уряду РФ", сказав тоді Хреков.

Віктор Хреков утримався від будь-яких подробиць, що стосуються проведення цього конкурсу.

Тим часом видання "Русский Newsweek" наводило раніше дані, згідно з якими мова йде про ділянку землі в самому центрі Парижа біля Ейфелевої вежі.

Іншим претендентом в конкурсі на землю виступала, за даними видання, Саудівська Аравія, яка хотіла побудувати там будинок дипмісії і мечеть.

За даними журналу, у конкурсі також брали участь Канада з проектом будівництва посольства і група приватних інвесторів, що планувала звести там готель.

Сама ділянка землі, на якій розташований комплекс будівель метеорологічної служби Франції, була виставлений на продаж урядом країни.

За оцінкою паризьких експертів з нерухомості, середня ціна квадратного метра в цьому районі становить 7 тис євро. Таким чином, приблизна вартість лота може перевищувати 50 млн. євро, відзначило видання.

Реклама:

Головне сьогодні