Тест

Невідомі захопили книгарню "Сяйво"

Про це "Українській правді. Київ" розповіли представники книгарні.

За словами Костянтина Клімашенка, у понеділок о 19.40 близько 50 невідомих людей у чорних масках зайшли до книгарні "Сяйво" і забарикадувалися зсередини.

"Вони не дозволяли працівникам магазину розмовляти по телефону, викликати міліцію, але робітникам вдалося додзвонитися і викликати міліцію", - сказав Клімаенко.

Він відзначив, що коли приїхали кілька нарядів міліції, дві третини нападників на книгарню просто втекли.

Врешті-решт книгарню розбарикадували, але працівникам "Сяйва" довелося просидіти в магазині всю ніч, оскільки люди в масках також лишилися у приміщенні, пояснюючи такі дії тим, що вони там працюють.

"Рейдери прийшли начебто з новим директор книгарні "Сяйво", який вже 6 років виступає проти розміщення книгарні "Сяйво" у приміщенні на Великій Васильківській і веде усілякі судові позови. Тож ці люди заявляли нам, що вони начебто працюють, бо в них нібито є трудові договори з новим директором", - сказав Клімашенко.

Станом на ранок вівторка працівники книгарні досі знаходять в магазині, чекаючи на приїзд журналістів і народних депутатів.

Поспілкуватися з головою Шевченківської адміністрації Віктором Пилипишиним "Українській правді. Київ" не вдалося. У приймальні районного голови повідомили, що його немає на місці, мовляв, у нього день розпланований, тож невідомо, коли він буде.

У відділі інформаційної політики Шевченківської РДА взагалі ніхто не відповів.

Як відомо, магазин "Сяйво" вимагає скасувати приватизацію Шевченківською РДА приміщення магазину по вулиці Червоноармійській, 6.

9 листопада 2009 року директору книгарні Аллі Лазуткіній надійшов лист від заступника голови Шевченківської райради Олександра Федоренка. Він повідомив, що 16 вересня 2009 року відбувся аукціон з продажу приміщення на Червоноармійській 6, яке книгарня займає останні 48 років.

За інформацією працівників магазину, приміщення книгарні купило ТОВ "Абріль-студіо" .