В Україні побудують селище "пасивних будинків"

— 1 березня 2010, 17:48

Німецька компанія Uwe Dornhöfer планує збудувати в Вишеньках Київської області перше селище з так званих "пасивних будинків", передає "Німецька хвиля".

Особливість їх в тому, що "пасивний будинок" майже не споживає енергії.

Побудова "пасивного будинку" базується на особливій технології. Він є повністю герметичним і тому не витрачає енергії, принаймні, так багато, як звичайний.

"Використовується і спеціальна вентиляція - коли свіже повітря заводиться до будівлі, його підігрівають теплом відпрацьованого повітря - за рахунок цього теж є енергозбереження. І ще є чимало різних будівельних параметрів", - розповіла консультант проекту з маркетингу Тетяна Берлова.

За її словами, якщо такі будинки зводити за усіма стандартами, вони зовсім не потребують системи опалення, як є у Німеччині, але це залежить від площі і компактності будівлі.

Зараз доробляється проектна документація на вісім "пасивних будинків".

Берлова розповіла, що їх винайдено й запатентовано у Дармштадті, ФРН. Німецька компанія Uwe Dornhöfer, що вже кілька років працює в Україні, розглядає будівництво енергозберігаючих осель як привабливий аргумент покупцям житла.

Майбутні власники вже не залежатимуть від подорожчання енергоносіїв, можна буде заощадити і мати якісне й комфортне помешкання, каже Берлова.

Реклама:

Головне сьогодні