Через інтернет вимирають рідкісні види тварин

— 24 березня 2010, 13:53

Такі твердження містяться у звіті, оприлюдненому Міжнародним Фондом захисту тварин, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Як зазначається у звіті, значною мірою така торгівля відбувається у США, але також в Європі, Китаї, Росії та Австралії.

Звіт оприлюднили на тлі зустрічі в місті Доха країн-учасниць Конвенції з Міжнародної торгівлі рідкісними видами.

Учасники зустрічі проголосували за заборону торгівлі іранськими плямистими тритонами (Neurergus kaiseri), яким за словами природоохоронців, завдано значної шкоди.

Інформаційні агентства цитують представника Міжнародного Фонду захисту тварин Пола Тода, який каже, що "інтернет став домінуючим фактором у глобальній торгівлі рідкісних видів".

Згідно з дослідженням, проведеним Міжнародним Фондом захисту тварин, чорно-коричнева саламандра з білими плямами (Neurergus kaiseri), вважається дуже популярною тваринкою серед колекціонерів-любителів.

У звіті природоохоронної організації TRAFFIC мовиться, що іранських тритонів, які в Ірані знаходяться під охороною, продають у кількох європейських країнах і в Японії.

Природоохоронці припускають, що тритонів нелегально вивозять з Ірану через територію Азербайджану, України і Росії.

У звіті TRAFFIC наводяться дані, що за останні 5 років через торговця в Україні до США було зроблено кілька поставок тритонів.

За даними природоохоронців, тритонів, які живуть у горах Загрос в Ірані, приблизно 1000, але, посилаючись на торговця в Україні, TRAFFIC повідомляє, що кілька років поспіль 200 тритонів продавалися через Україну. Тим часом популяція іранських тритонів впала на 80%.

Ерні Купер, який опікувався дослідженням торгівлі тритонами, каже, що "інтернет сам по собі не є загрозою, але це - ще один спосіб маркетингу товару. Плямистий іранський тритон - дорогий і більшість людей не готові заплатити 300 доларів за саламандру, але в Інтернеті можна знайти покупців".

Реклама:

Головне сьогодні