Тест

Forbes вирахував по-новому найвпливовіших знаменитостей. Фото

Очолює список Forbes Опра Уінфрі, яка є законодавцем смаків Америки. Вона перетворює книжки на бестселери, кінострічки - на лідерів прокату, а гостей свого шоу - на зірок першої величини.

Згідно даних опитуванням E-Poll Market Research 55% американців вжили б слово "впливовий" стосовно Опри.

Її портфоліо досить різнобічне - це робота на телебаченні, кіно, радіо, у журналах і на сцені, завдяки всьому цьому вона лишається на піку популярності більше двох десятиріч.

Опра Уінфрі. Фото АР

"Вона започаткувала індустрію людей, які дають поради. І якби вона не була такою впливовою, як є, ці люди не мали б такого рівня довіри, який вони мають", - коментує виконавчий директор E-Poll Джері Філпот.

До осіб, чиїм порадам довіряють американці, відноситься і доктор Мехмет Оз, який посідає третє місце. Хірург-кардіолог та автор бестселерів робить теми від оргазму й до свинячого грипу цікавими та розважальними.

Посередині між двома акулами ток-шоу, на другому місці знаходиться режисер Стівен Спілберг. Такі його стрічки як "Інопланетятин", "Парк Юрського періоду", "Список Шиндлера" та "Врятувати рядового Райана" надійно затвердили Спілберга у статусі легендарного режисера. Його роботи принесли йому двох "Оскарів" та 8, 5 мільярдів доларів.

Стівен Спілберг. Фото АР

Наприкінці першої п'ятірки стоять співак Боно та режисер Клінт Іствуд, посідаючи відповідно четверте та п'яте місце.

Останнім часом фронтмен "U-2" займається не лише музичною, а й суспільною діяльністю. Відомий у всьому світі рокер не шкодує часу та грошей задля поліпшення життя народів Африки. Його благодійництво не лишається непоміченим: Боно нещодавно був посвячений у лицарі королевою Англії та номінований на Нобелівську премію миру.

Боно. Фото Reuters

Що ж до Іствуда, у кінобізнесі він вже більш ніж півсторіччя. За цей час він здобув не лише чималі прибутки, а й світове визнання - як актор та режисер. Найбільш відомі з його фільмів "Непробачений", "Крихітка на мільйон доларів" та нещодавно відзнята стрічка "Нескорений", де зіграли Морган Фрімен та Мет Деймон.

Клінт Іствуд. Фото Vincent Kessler/Reuters

На шостому місці знаходиться Мартін Скорсезе - режисер стрічок "Банди Нью-Йорку", "Таксист", "Скажений бик", "Відступник" та багатьох інших. Останній його фільм - "Острів проклятих" із Леонардо ДіКапріо здобув 40 мільйонів доларів лише за перший уік-енд прокату.

Мартін Скорсезе. Фото film.ru

Сьому сходинку посідає Рон Ховард, якого глядачі полюбили за роль у телешоу 60-х років "Щасливі дні". Відтоді він довів світові, що має також режисерський талант, знявши такі стрічки як "Ігри розуму", "Аполон 13" та "Нокдаун".

Під восьмим номером знаходиться Раш Лімбо, 59-річний республіканець, найбільш знаний у США радіоведучий. Армія його прихильників складає 13,5 мільйонів осіб, він має восьмирічний контракт приблизно на 400 мільйонів доларів, іще декілька приносять йому публічні виступи та популярний сайт.

Найбільш впливовою знаменитістю його вважає 41% опитаних. Йому не вдалося посісти більш високе місце у рейтингу, проте, коли Раша було госпіталізовано із болем у грудях, ця новина опинилася на перших шпальтах усіх газет. Хтось любить його, хтось ненавидить, проте немає людини, яка б не знала його, зазначає видання.

На дев'ятому місці Рассел Сімонз, один з впливових фігур хіп-хопу. Сімонз також є одним з засновників "Def Jam Records" (за деякими даними, він продав свою частку у 1999 році за 100 мільйонів доларів). Він також займається створенням ліній одягу, фільмів, журналів та телевізійних шоу.

Завершує десятку Джеймс Кемерон. Режисер славнозвісного "Титаніка", після тривалої паузи, нещодавно представив світові "Аватар", який вже здобув 2,5 мільярда доларів і став найбільш касовим фільмом усіх часів і народів.