Новою мішенню хакерів стали смартфони - експерти

— 3 березня 2010, 15:06

Мішенню хакерських атак нині стають не лише комп'ютери, а й мобільні телефони, а особливо - смартфони, передає "Німецька хвиля".

Хакери реагують на прогалини в безпеці швидше, ніж адміністратори, сказав президент федерального відомства з питань безпеки інформаційних тенологій (BSI) Міхаель Ханґе у вівторок на ярмарку CeBIT у Ганновері.

Зловмисники використовують те, що багато приватних користувачів, а також і підприємств, з певним запізненням інсталюють оновлення захисту. Саме в цей короткий проміжок часу зловмисники і "б'ють" по слабких місцях системи безпеки, йдеться у звіті відомства.

За словами Ханґе, багато користувачів і досі не усвідомлюють всієї важливості комп'ютерної безпеки. Наприклад, у Німеччині і нині близько п'ятої частини усіх комп'ютерів не відповідають мінімальним стандартам безпеки, тобто - не мають оновленого захисту від вірусів, а також сучасного програмного забезпечення.

Дедалі частіше об'єктами хакерських нападів стають смартфони та мобільні комп'ютери.

Попит на нове покоління мобільних телефонів - смартфонів переживає справжій бум після того, як американська корпорація Apple запровадила iPhone. На ці пристрої так само можуть завантажуватися шкідливі програми, як і на комп'ютери.

Якщо "мобілки" і смартфони недостатньо захищені, кіберзлочинці можуть проникати до них і бездротовим шляхом, ідеться у звіті BSI. Наприклад, через використання WLAN чи Bluetooth.

Реклама:

Головне сьогодні