Випускники пройдуть зовнішнє оцінювання після отримання атестату

— 4 березня 2010, 14:19

За словами заступника голови КМДА Віталія Журавського, нові терміни та форма державної підсумкової атестації були визначені Міністерством освіти, повідомляє "Українська правда. Київ" з посиланням на прес-службу КМДА.

"Цього року ми нарешті відійшли від хибної практики проведення зовнішнього незалежного оцінювання до завершення випускних екзаменів. Як було раніше - діти ще не завершили вивчення предметів, ще не здали шкільні іспити, а Український центр оцінювання якості освіти вже проводить тестування", - сказав Журавський.

Він додав, що Державна підсумкова атестація відбувається з 11 по 18 травня, а ЗНО - з 2 по 23 червня.

За словами Журавського, замість традиційних випускних іспитів, під час підсумкової атестації випускники 11-х класів муситимуть написати контрольні роботи з трьох предметів.

Зокрема, з української мови (переказ) - 11 травня; історії України або математики - 14 травня; та один предмет за вибором учнів (з всесвітньої історії, правознавства, української літератури, зарубіжної літератури, інтегрованого курсу "Література", іноземної мови, хімії, географії, основ економіки, фізики та астрономії, інформатики, фізичної культури, технології.

На виконання основних контрольних робіт буде відведено: українська мова (переказ) - 90 хвилин; історія України - 90 хвилин; математика - для учнів загальноосвітніх шкіл 90 хвилин, для учнів профільних класів та класів з поглибленим вивченням математики - 180 хвилин.

Текст для переказу та частину завдань з математики традиційно буде оголошено у день проведення контрольної роботи по телебаченню.

Реклама:

Головне сьогодні